Skötselråd kosmetisk tatuering
eyeliner
 

De första 24h efter utförd behandling
Är det viktigt att du undviker läkemedel som har blodförtunnande effekt som tex acetylsalicylsyra samt alkohol och större mängder koffein.  

De första 5 – 7 dagarna efter utförd behandling 
Ska du rengöra tatueringen med ”Renat Vatten” (finns att köpa på Apoteket) med bomullspad, 5 ggr om dagen. Detta görs för att skorpan skall vara så ytlig som möjligt och på så sätt få med sig så lite pigment som möjligt när skorpan släpper. 
Du ska även återfukta din tatuering med den vårdande salva du får med dig. De aktiva ämnena i krämen motverkar infektioner och blödningar, samt att den påskyndar läkningsprocessen. När tatueringen är torr, stryker du på kräm med en ren bomullstops. Låt inte huden bli för torr på det behandlade området. Smörj i så fall med krämen du får med. 
Undvik all form av tvål, smink, andra kemikalier och krämer på det behandlade området.  
Använd endast läkande salva. 
Undvik att klia, pilla eller själv avlägsna skorporna 
Om du sover på mage är det bra om du skyddar din eyeliner med gasbinda som du fäster med sår-tejp för att undvika att skava av skorporna i sömnen. 
Undvik sol/solarium, klor, bastu och träning som innefattar mycket svettning. 

De första 30 dagarna efter utförd behandling 
Undvik bad i bassänger, bastu, solarium och solning av ansiktet. Om du vistas i sol är det mycket viktigt att du använder SPF50 på dina läppar. 
Utför ingen grövre peeling av huden vid och runt det behandlade området.